6 Aralık 2017 Çarşamba

ASO Nedir? ASO Ne anlama gelir?


ASO demek Google üzerindeki SEO denen tabirin , Google Play veya yeni adıyla Play Store üzerindeki karşılığıdır. Google üzerinde bunun açılımı Search Engine Optimization (Arama Motoru Optimizasyonu) dur .  Aynı şekilde ASO açılımı ise App Store Optimization anlamında gelmektedir.
Kısaca günümüz Türkçesi ile anlatmak istersek ,  play store üzerinde sıralamanızı yükseltecek çalışamlar yapılması ASO hizmetlerine dahildir. Bu işlemlerin yapılmasındaki amaç Play Store üzerinde üst sıralara çıkabilmek ve daha fazla kullanıcıya erişebilmektir.

ASO Nasıl Yapılır?

Peki Play store üzerinde nasıl yükselebilirsiniz.  Play Store çok iyi yazılmış olan bir alagoritmalar bütünüdür. Buda demek oluyor ki tek bir şey yaparak yükselmeniz mümkün değildir. Uygulamaların üst sıralara çıkmasında bir çok faktör rol oynar. Uygulamalarınız için ASO hizmeti vererek sizleri üst sıralara taşıyoruz. ASO Hizmeti kısa süre içerisinde uygulamanıza etki edecek olup organik indirmelere ulaşmanızı sağlayacaktır. Kendi yapabileceğiniz bilindik 1-2 ASO taktiği ise 5 Yıldız ve Yorum almaktır. Fakat bunların doğal olmaması ve düzensiz olarak gelmesi bile sizin sıranızı kötü etkileyebilir. Bu yüzden ASO Çalışması yapılırken işlemler özenle yapılmalı ve profesyonelce taktikler ile yürütülmelidir.

Örnek verecek olursak siz 100 yıldız ve yorum satın aldınız bunlar 1 gün içerisinde geldi ertesi gün oldu ve artık gelen hiçbir kullanıcı , yıldız , yorum yok doğal olarak bunun nedenini siz bile bildiğiniz gibi Google araştırıyor ve sizin bir işler çevirdiğinizi anlıyor. Her türlü spam yapmak Google üzerinde zararlı ve kalıcı etkiler yaratmaktadır. Bu yüzden ASO Hizmeti alırken profesyonel kişiler ile çalışmayı tercih ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder