1 Aralık 2017 Cuma

Brick Nedir ?

Brick Nedir ?

Akıllı cihazınıza rom atar iken karşılaşılan ve başımıza gelen bir terim olan Brick kelimesi gerçekten anlaşılmazı zor olan bir terimdir. Bu yüzden günümüzde akıllı telefonlarına yeni yeni rom atmaya başlayan arkadaşların yapmış olduğu işlemlerden dolayı başlarına gelmesiyle brick nedir ? gibi soru işaretleri kafanızda dolaşmaktadır.


Yazının devamında ise Brick’in ne olduğuna ve Brick neden olur gibi bilmeniz gereken her bir konuya değineceğim. Yalnız ve yalnızca üzülerek söylemek istiyorum ki kullanmış olduğunuz akıllı cihaz bu işlem sonrasında kullanılamaz hale gelebilir.

Brick Nedir ?

Brick kelime anlamı itibari ile Türkçe mizde Tuğla kelimesi anlamına gelmektedir. Tabiri caizse de telefonunuz tuğla gibi olup kullanılmaz hale gelmektedir. Akıllı cihazınıza bir yazılım yüklerken yada güncelleme yapar iken akıllı cihazınız Brick olabilir.

Yani temel olarak Brick kelimesinin anlamı yaptığımız işlemler sonucunda akıllı telefonumuzun artık kullanılamaz olacağı anlamını taşımaktadır. Genellikle yazılımdan kaynaklanan ve cihazın artık yazılımsal olarak kullanamayacağından dolayı bu cümleyi açıklayan kelimeye de Brick adı verilir.

Brick Nasıl Olur ?

Akıllı cihazınıza farklı bir rom kurarken kuracağınız rom’un içinde ki dosyaların eksik yada hatalı veyahutta sizin akıllı cihazınız ile uyuşmaması durumunda akıllı cihazınız Brick olur. Akıllı cihazınızın da bazı kategoriler şeklinde Brick olma durumu vardır.

Eğer telefonunuz açılırken Recovery Moduna girebiliyor iseniz akıllı cihazınız Brick olmamıştır. Eğer ki yüklediğiniz rom yüzünden akıllı cihazınız kapandı ve Recovery Moduna girmiyor ise telefonunuz Brick olmuştur. Eğer Recover Modu Nedir hakkında bilgi sahibi olmak istiyor iseniz yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Cihazınıza yazılım yüklerken yada update eder iken eğer bunu bilgisayarınız üzerinden gerçekleştiriyor iseniz ve usb bağlantı kablonuz koparsa da akıllı cihazınızın brick olma durumu vardır.

Brick Türleri

Yapmış olduğunuz işlemin durumuna göre akıllı cihazınızın brick seviyesi olarak 3 derece bulunmaktadır. Bunlar ;

Full Brick

Cihazın tamamen sistem bilgisinin silindiği ve cihaz hafızasının silindiği durumdur. İnternetten yardım almamak gerekir ve cihazınızı servise yollamanız gerekmektedir.

Yarı Brick

Akıllı cihazınızdan sadece belli dosyaların silindiği durumdur. Bu silinen dosyaları bularak geri yükleyerek bu durumdan kurtarabilirsiniz. Akıllı cihazınızın özel modlarına giriş yaparak bu durumu düzeltebilirsiniz.

WebDünya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder