1 Aralık 2017 Cuma

Domainin Düşmesine Ne Kadar Kalmış ?

Her bir başlanacak projede en önemlisi ise bir alan adı İngilizce karşılığı ile domain seçimidir. Başlanacak olan projede seçilecek alan adı aslına bakılırsa çok önemli bir unsurdur. Çok önemli bir unsurumuz olan bu alan adı seçiminde ise dikkat edilmesi gereken seçilecek olan domainin kullanıp kullanılmadığıdır.



Seçilen bu domain fazla derecede kullanılmıyor ise yapmanız gereken işlem projeye başlamak adına domainin düşmesine ne kadar kalmış olduğuna bakmak gerekecektir. Bu duruma göre projenize yeni bir alan adı bulabilir yada olan bu alan adının düşmesini bekleyebilirsiniz.

Başlanılacak olan projede domainin kalan süresini öğrenme işlemi en çok dikkat edilen süreç içerisinde gelmektedir. Domainin yenileme süresi bittikten sonrasında ise diğer bir önemli zaman zarfı o kullanıcıya geri register etmek adına tanına süreyi de göze almanız gerekir.

Bazen bazı durumlarda düşmesini beklediğiniz alan adının, o alan adına sahip olan kişinin son gün güncellemesi yada kurtarmak için tanınan son şans sırasında geri satın alabileceğini unutmamak gerekir.

Domainin kalan süresini sorgulama işlemi için ise bazı farklı internet sitelerinden yararlanabiliriz. Temel olarak hepsi aynı işi yapsa bile şuanda ki Webmaster ların kullanmış olduğu büyük forumlardan biri olan WM ARACI ‘ndan da sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu büyük Webmaster forumundan sonrasında ise çeşitli bazı internet sitelerinden de domainin kalan süresi nasıl öğrenilir adlı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi sizler için ise aşağıda yer alan ekte her hangi bir alan adının kalan süresini öğrenmek için gerekli olan iki sitenin linkini bırakacağım.

        http://whois.domaintools.com/
        https://wmaraci.com/whois

Yukarıda ki iki site haricinde bir çok farklı internet sitesinden sorgulamak istediğiniz alan adının kalan süresini öğrenebilirsiniz. Bu internet sitelerinden sorguladığınız alan adının kalan süresini öğrenmek için ise “Registry Expiry Date” yada ” Expires on” başlıkları altında yer alan tarih bilgisine dayanarak alan adının süresinin biteceği güne ulaşabilirsiniz.

Yinede dikkat etmelisinizdir ki tekrar tekrar uyarmak isterim. Düşmesini beklediğiniz alan adının sahibine barındırdığı firma tarafından bir kaç günlük süre tanınmaktadır. Bu sürenin bitimi ardından da eğer ki her hangi bir kişi alan adını yenileme işlemini yapmamış ise domain otomatik olarak bu süreçten sonrasında 5 gün içinde açığa çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder