26 Aralık 2017 Salı

Faydalı SEO Teknikleri



İnternet kullanan çoğu birey blog dünyası ile tanışıp kendi blogunu açtıktan ve içerik oluşturmaya başladıktan sonra, kafalarda hep aynı soru belirir : “İnsanlar blogumu nasıl bulup, yazılarımı okuyacaklar?”

Bu soruya verilecek en güzel cevap, kesinlikle Google’dır. Yazılarınız her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ve aynı zamanda arama yaptığı Google’da yer alırsa, dünyanın neresinde olursa olsun, insanlar sizin blogunuzu tıklayabilir, yazılarınızı okuyabilir. Bu sayede kitlenizin hacmi de aynı oranda büyüme sağlar. Google aramalarında görünmek, hatta üst sıralarda yer almak için sıklıkla yazı yazmak başlı başına yetmez. Bu yazıları yazarken belirli kurallara göre hareket etmeniz ve SEO adı verilen bazı teknik kavramları da başarılı şekilde blogunuza, sitenize uygulamalısınız.

Arama motorlarının özgün içeriğe verdiği önemin artması ile beraber, site sahiplerini özgün makale satın almaya zorlayabilmektedir. Hal böyle olunca da, arama motorlarında üst sıralarda yer almak adına, özgün içerikler bulmak, kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Günümüzde artık herkes her işini internet üzerinden görüyor. Yemeğini buradan sipariş ediyor, alış verişini yine buradan yapıyor, nereye gideceği konusunda buraya danışıyor, kısacası aklına gelen her türlü sorunun cevabını yine internetten araştırıyor. İnsanların internet karşısındaki bu acizliği (savunmasızlığı) karşısında, web sitelerinin aynı oranda bu işten karlı çıkması adına onları cesaretlendiriyor.

Çünkü internet üzerinden araştırma yapan bir kişi, aradığı her şeyi anında ve doğru şekilde almak istiyor. Aynı zamanda erişilen içeriklerin taleplerini de karşılaması gerektiği için, sitelerinizin arama motorlarında en üst sıralarda görünmesi son derece önemli bir kıstas olarak gözümüze çarpıyor. Aksi halde arama motorları tarafından değersiz görülecek, siteniz en alt sayfalarda görünecektir.

Google algoritmaları son yıllarda o kadar kusursuz bir şekilde kendini güncelledi ki, hangi sitenin değerli ve kaliteli (özgün) içerik paylaştığını, aynı şekilde hangi sitelerin de kopyacı ya da değersiz görüldüğünü çözümleyebiliyor. Bu noktada, blog sahiplerinin özgün makale satın alma opsiyonu doğuyor ki, bu tam da SEO hizmetleri yapan danışmanlar için bulunmaz bir fırsat. Bu fırsat, yapılan iş sonrasında iki tarafa da fayda sağlıyor ve blog / site sahibinin tanınması ve ziyaretçi trafiğinin artması ile sonuçlanıyor. SEO danışmanlığı yapan şirketler özgün, yaratıcı ve Google standartlarına uygun tanıtıcı makale yazıları hazırlıyor ve web site sahiplerini kısa sürede daha yükseğe taşımayı başarıyorlar. Sitenizin analizi yapıldıktan sonra, alanında uzman içerik kadrosu ile marka iletişimine uygun bir SEO çalışması başlatılıyor. Ve bu çizgide devam ediyorlar. Her bütçeye uygun SEO çalışmaları, internetten kolayca bulacağınız şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar.

Birkaç faydalı SEO tekniklerine geçelim.

Sitenizin açılış hızı öncelikle çok önemli. Eğer web siteniz yavaş yükleniyorsa, kullanıcıların sitenin açılmasını beklemeden sizi terk etmesi, başka aramalara yönelmesi çok normal bir davranıştır. İnternet, hız demektir ve bunun için kodlama işlemlerinizi düzeltmeli, Java ve benzeri uygulamaları kontrol etmelisiniz.

Teknolojinin çabuk ilerlediği ve bir önceki bilinen bir gerçeğin, şimdilerde işlemez olduğu bu dijital çağda, web sitenizin başarıya ulaşmasında olmazsa olmazlardan belki de en önemlisi kaliteli içerik paylaşımıdır. Kaliteden ve özgünlükten kesinlikle ödün vermemeli, daima bu çizgide içerikler üretmelisiniz. Ortalıkta o kadar çok blog yada web sitesi var ki, Google’ın özgün içerikleri ayırt etmesi artık o kadar da zor değil. O yüzden en başta bu konuda kendinizi geliştirin ya da bir yardım alın.

Sayfanıza gelen ziyaretçilere fayda sağlayabildiğiniz, sorularına anında cevap verebildiğiniz bir yapınız olması şart. Ek olarak; web sitenizin tüm cihazlarda aynı kalitede görünmesidir. Masaüstü görünüm kadar mobil uyumluluk da çok önemlidir. Zira günümüzde kullanıcıların çoğu ihtiyaçlarını mobil olarak hallettiklerini unutmayalım.

Zamanın su gibi akıp gittiği bu çağda, kullanıcıların ihtiyaçları, merakları ve ilgileri günden güne değişim göstermektedir. O yüzden web sitenizi sürekli güncel tutmalı, gündemi iyi takip etmeli ve trend olan konular hakkında paylaşım yapmanız gerekli. Hatta artık kullanıcılar, arama motorlarında bir şey ararken daha uzun cümleler ile arama yapıyorlar. Bu yüzden yazacağınız özgün yazılarda belirlediğiniz anahtar kelimeleri daha uzun karakterlerle belirlemeniz gerekiyor. Bu şekilde arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabilirsiniz. Son olarak bir Youtube kanalı açmanız da sizlerin menfaatine olacaktır.

Çünkü Google’dan sonra en yaygına rama motoru olan Youtube’da her gün milyarlarca video izleniyor ve buranın da potansiyel pazarı çok büyük. Açacağınız bir Youtube kanalı ve doğru yönlendirmelerle hem web sitenize ziyaretçi çekersiniz, hem de markanızı görsel açıdan da en iyi şekilde temsil etmiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder