4 Aralık 2017 Pazartesi

Hızlı İndex Almak İçin Yapılması Gerekenler


  • Eğer siteniz yeni aktif oldu ise googledan hızlı index almasını beklemeyin. Sadece sitenizin arama motorlarına kapalı olup olmadığını kontrol edin. Googleun gelip indexlemesi 20 gün dahi sürebilir burada oldukça sabırlı olmanız gerekmekte. Siz yeter ki site haritası, Arama motorlarına görünürlüğü, Sitenizi Google a ekleme işlemini yapın er geç gelip index almaya başlayacaktır.
  •     Sitenizde sürekli olarak içerik girin. Özgün girilen içerikler her zaman örümceklerin bir daha ki geliş süresini hızlandırır. Şöyle diyelim bir özgün içerik girdiniz google bunu indexledi. Bir daha geldi özgün bir içerik daha. Google şunu anlayacaktır artık. Bu site yine bilgi katıyor daha sık geleyim. Bunu arama motorlarına söyletmeniz gerekiyor.
  •     İçeriklerinizi özgün yazdıktan sonra hepsini bir günde paylaşmayın. Diyelim ki elinizde 10 tane makale var. Hepsini bir anda yayınlayıp indexletmek yerine. Kediye yem verir gibi parça parça verin. Google o zaman daha iştahlı gelecektir. Çünkü her geldiğinde yeni bir içerik. Elinizdeki makaleleri hemen bitirmeyin.
  •     Diğer bir yöntem ise sosyal medyada içeriğinizi paylaşmak. Biliyorsunuz google örümcekleri büyük sitelere yuva yapmış durumda oraya linkinizi bırakırsanız yuva yapmış örümceklerin bir kaçını sitenize çekebilirsiniz. Hemde backlink kazanmış olursunuz. Örümcekler artık sitenize daha hızlı gelmeye başlar
  •     Teknik olarak denediğim bir yöntemden bahsedeyim bu maddede Googlenin web site sahiplerine özel verdiği site içi arama motoru var. Sitenize Google site arama motorunu eklemeniz gerçekten de hızlı index almanıza neden oluyor.
  •     En son madde olarak eğer yukarıda ki 5 maddeyi uyguladınız hala index hızlı alamıyor iseniz (Alamama ihtimali yok ama) artık google nin kulağından tutma vakti geldi demektir.  Google webmaster tools aracına giriş yapıyoruz. Sitemizi tanıtmadı isek tanıtıyoruz. Tanımlı sitemizin üzerine tıklıyoruz. Sol tarafta yer alan tarama butonuna tıklıyoruz. Altında açılan google gibi getir butonuna tıklayıp dizine eklenmesini istediğimiz linki ekliyoruz. Getir butonuna basıyoruz. Dizine eklenmesini iste butonuna basıyoruz. Yalnızca bu url yi tara veya bu url yi ve onun doğrudan bağlantılarına tara butonuna tıklıyoruz. 5 saniye bekliyoruz ve artık google arama sonuçlarında siteniz yerini alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder