11 Aralık 2017 Pazartesi

Kategori Ve Attachment Sayfaları

Attachment Sayfaları

Not:Attachment sayfaları wordpress’in bir özelliği. Şöyle ki, siz yazınıza bir resim eklediğiniz zaman wordpress o eklediğiniz resim için bir de resim sayfası oluşturuyor. Tabii siz bu sayfaları index’e kapatmazsanız google’da onları gelip indexliyor.
Örnek google indexi ve örnek sayfa URL adresi: yazi-url-adresi/attachment/16518/ ya da yazi-url-adresi/resim-ismi şeklinde olabilir bu sayfalar.
Hemen üstteki resimde gördüğünüz de yine bir mütşerimin attachment sayfalarından bir istatistik. ( Hariç olan bir yazı sayfası – diğerleri ise attachment )
Gördüğünüz gibi yine attachment sayfalarınının da istatistikleri içler acısı durumda. Son 1 ayda attachment sayfalarını 2 kişi ziayret etmiş 0 – 9 saniye durup sitenin diğer hiç bir sayfasını ziyaret etmeden çıkmış.

Kategori Sayfaları

SEO Teknikleri – Kategori Sayfaları İstatistikleri
Yine bir müşterimin kategori sayfalarının bazılarının istatistikleri ise hemen üstteki resimde göründüğü gibi.
#Mesela doğal beslenme kategorisinin 2. sayfası son 1 ayda 3 kere ziyaret edilmiş. Ziyaret ortalaması sadece 15 saniye olmuş ve bu ziyaretçiler sitesinin başka hiç bir sayfasını ziyaret etmeden, sitesini terk etmişler.
Genel olarak etiket, kategori sayfalarının istatistikleri bu şekilde. Yani bunlar kalitesiz sayfalar olarak geçiyor.
Attachment sayfalarıda aynı şekilde. Tek bir resim için oluşturulmuş bir sayfa hiç bir text / metin / yazı ve değer içermediği için yine kullanıcıya bir şey katmıyor.
Ve bu sayfaların istatistikleri yazılarınızın istatistikleri ile aynı kefeye konuluyor.
100 yazınız için ziyaretçilerin o 100 yazıda geçirdiği ortalama süre 3 dakika ise ve toplamda 1000’i bulan etiket ve kategorilerinde geçirilen ortalama süre 0 – 30 saniye arası olunca sitenizin geneli için geçirilen ortalama oturum süresi ne kadar oluyor ?
45 saniye gibi bir süreye tekabül ediyor. Yani çoğunluğu bu kalitesiz sayfalar oluşturduğu için ortalama aşağı çekiliyor.
Çoğunluğu bu kalitesiz sayfalar oluşturmasa bile, yine de bu sayfalar her zaman için sitenizin ortalama geçirilen süresine olumsuz etki ediyor.
Yani sizi aşağı çekiyor.
İşte bunlar gözünüzün önünde olan, baktığınız ancak göremediğiniz, ayağınıza bağlı ancak farkında olmadığınız yükler.
Bu sayfalar sizin istatisitiklerinize olumsuz etki ettiği için, istatistiklerinizi inceleyen google’a da olumsuz etki ediyor.

Dolayısı ile Google’da kullanıcı deneyimini ölçtüğü ve ona göre hareket ettiği için google’a da bir şey katmıyor. Sitenizin genel anlamda google’daki kalitesini düşürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder