7 Aralık 2017 Perşembe

Manuel Sıra Bulucu

SEO çalışmaları için sıralamalar oldukça önemlidir. Sıralamalara bakmak için sıra buluculara başvurulur. Ancak kimi sıra bulucular Google.com üzerinden sıralamalara bakar, kimi ise hiçbir zaman doğru sonuçlar göstermez. Bu durum oldukça can sıkıcı olmaktadır.

Artık Google Sıra Bulucuları Unutun!

Sıra bulucular dışında manuel sorgulama yapmak istediğinizde en doğru sonuçları görmek için Google Chrome’da Gizli Tarayıcı üzerinden sorgulama yapmak gerekmektedir. Ancak Google’daki sayfaları sıra sıra gezmek gerektiği için bu durum çok fazla zaman kaybına yol açmaktadır. Bu zaman kaybının önüne geçebilmek için ise SEO Quake eklentisini kullanacağız.

SEO Quake Nedir?

SEO Quake, yukarıdaki fonksiyon ile Google da arama yaptığınızda aramaların başına sıra numarası ekler. Böylece her bir sırayı tek tek saymanıza gerek kalmaz. Ayrıca SEO Quake eklentisi ile, title, description, h tagleri, içerik oranları, sayfa içi kelime yoğunluğu gibi daha bir çok detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Bu bilgiler doğrultusunda sonuçları en doğru ve en hızlı yöntemle tarayabilmek için;

    Chrome Mağazaya girin.
    SEO Quake eklentisini tarayıcınıza kurun.

    https://www.google.com.tr/search?num=10000&q=kelime parametresi ile “Kelime” yazan yeri silip kelimenizi yazın
    Bulmak istediğiniz site adını “Ctrl + F” fonksiyonu ile arayarak Google’da ilk 100 sıra içerisinde yer alan siteler arasında kaçıncı sırada olduğunu rahatça bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder