15 Aralık 2017 Cuma

Neden blog açmalısınız?

1-Gerçekten öğrenmek istediğiniz ya da uzmanı olmak istediğiniz bir konuyu öğrenmek, aynı zamanda öğrendiğiniz bu bilgileri diğer insanlara aktarmak ve aktarırken bu işten bir gelir elde etmek için. Nasıl mı ?

Neden blog açmalısınız sorusuna soru ile karşılık verelim. Karşılaştığı her fırsatı bir tecrübe olarak görüp o tecrübeyi kendime bir şeyler katarım düşüncesi ile değerlendiren insanlardan mısınız ?

Kısacası kendini geliştirmeyi her zaman için amaç edinmiş biri misiniz ?

Ben öyleyim. Eminim siz de öylesiniz. Yoksa bu satırları niye okuyasınız ki ? Ancak blog açmak kendini geliştirmenin biraz ötesinde bir şey.

Yani sonuçta blog açarak bir şeyler öğrenmiyor, aksine öğretiyorsunuz. Dolayısı ile kendinize değil, başkalarına bir şey katıyorsunuz.

Peki gerçekten öyle mi ? Kesinlikle değil. Evet blog açmak kendini geliştirmenin çok daha ötesinde bir şey.

Öyle bir şey ki, kendinizi geliştiriken, aynı zamanda kendinize bir şey katıyor ve kattığınız bu bilgi birikiminden diğer insanların da faydalanmasını sağlıyor ve üstüne üstlük bir de bu işten maddi bir gelir elde ediyorsunuz.

Kendimin bu işe nasıl başladığını biraz daha açarak, söylemek istediklerimi bir de uygulamalı örnek ile açıklayayım;

#Şu an okuduğunuz blogu açmadan önce onlarca web girişimim oldu. Birçok site kurdum ve hepsinde başarısız oldum.

Başarısızlıklarımın birçok nedeni oldu ancak her projemde ısrarlı bir şekilde başarısız olmayı her zaman başardım.

Ancak tüm bu başarısızlıklarım bana öylesine tecrübeler kattı ki, bir blog alt yapısı olan ki sizin de kullanacağınız wordpress’i tamamı ile öğrendim.

#Ve bir gün, web girişimciliği adına gerçekten yenilgiyi kabullenip beyaz bayrak çekmişken, kendi kendime “Ya Burak bir haltı beceremedin, hiç olmazsa insanlara wordpress hakkında bildiklerini aktaracağın bir blog aç, onlar başarılı olsun”

Diye düşünerek; tüm samimiyetimle söylüyorum ki başlangıçta hiç bir maddi gelir beklentisi içinde olmadan blog açma, blog yazarlığı yapma yoluna baş koydum.

Bildiklerimi insanlara aktardıkça, insanlardan beklemediğim kadar olumlu geri dönüş almaya hatta aynı zamanda para kazanmaya bile başladım.

#İş bir süre sonra öyle bir noktaya geldi ki, okuyucularıma aktarmak adına yeni şeyler öğrenmeye ve öğrendiklerimi okuyucularımla paylaşmaya başladım.

Ve o an fark ettim ki, aslında blog açmak için herhangi bir konuda uzman olmanıza gerek yok. Tek gerekli olan şey ise uzmanı olmak istediğiniz bir konunun olması :)

İşler biraz daha zevkli bir noktaya geldi değil mi ? Yani bu hayatta en çok neyi öğrenmek, ne yapmak istersiniz ? Çince öğrenmek mi ? Aşçı olmak mı ?  Sağlıklı yaşamayı öğrenmek mi ?

Hayaliniz için pek tabii bir şekilde çaba göstereceksinizdir fakat, bu çabanız sırasında hem öğrenirken hem de öğretme bir de üstüne bu işten para kazanma imkanınızın olduğu gerçeği kulağa inanılmaz geliyor değil mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder