5 Aralık 2017 Salı

SEO Ajansı ile İş Birliği Yaparken Dikkat Edilecekler

Eğer iş sahibi iseniz ve bir web siteniz varsa, muhtemelen bir noktada sayfanızın görünebilirliğini arttırmak için SEO olarak bilinen arama motoru optimizasyonuna ihtiyaç duyacaksınız.

Web sitesi aslında büyük bir yatırımdır; fakat aile ve arkadaşlarınız dışında kimse sitenizi görmüyorsa pek bir faydası olmayacaktır. Kısıtlı bütçeye sahip şirketler genellikle araştırma yapıp bu sorunu kendi başlarına halletmeye çalışırlar. Bazıları başarlı olurken diğerleri uygun fiyatlı bir SEO şirketi aramaya başlar.

Sektörde birçok başarılı SEO ajansı bulunmasına rağmen, şirketler genellikle o an Google’da birinci sırada çıkan ajansa yönelirler. Eğer kendilerini bir numaraya çıkarabiliyorlarsa çalıştıkları şirkete de aynısını yapabilmeleri olası geliyor.

Ancak durum her zaman böyle olmak zorunda değil. Kurumlar arası her hizmette olduğu gibi bu konuda da tek bir Google araması yeterli olmayabilir. SEO’nun tüm çözümlere uyan tek bir boyutu yoktur ve çalışmaları herkes aynı şekilde yürütmez. Kaliteli SEO ajansları bunun farkındadırlar. Eğer siz de bir SEO ajansı arıyorsanız, işinizi güvence altına almak için sormanız gereken sorular ve verilen vaatlere şüphe ile yaklaşmanız için mantıklı sebepler vardır.

İşte SEO firması ararken dikkatli olunması gerekenler:

Link Satın Almak

SEO araştırmalarınızda linklerin web siteler için iyi olduğunu fark etmişsinizdir. Bu, çok büyük derecede doğru olsa da linkler özensiz verildiğinde web sitenizin sonunu da getirebilir.

Eğer bir SEO firması size yüzlerce hatta binlerce linki hızlıca getireceğini söylüyorsa yapmanız gereken tek şey var: hızlıca kaçmak.

Backlinklere ulaşmanın en hızlı yolu satın almaktır. Maalesef sitenize uzun vadeli ve faydalı linkler satın almak oldukça zordur. Google, sitenizin link sayısından çok, o linklerin kalitesini önemser. Bunun için de faydalı ve kalitesiz linkleri ayırt edebilen gelişmiş algoritmalara sahiptir. SEO firmaları tembellikten genellikle bu yanlış uygulamayı yürütürler.

Backlink karaborsası, zararlı, düşük kalitede linklerle doludur ve sitenizin linkini de tamamen alakasız linklerin bulunduğu bir sayfaya koyar. Kaliteli backlink üretmek zaman ve çaba ister. En iyi linkler çevrim dışı çabalar sonucu doğal olarak gelen linklerdir. Eğer bir restoran sahibi iseniz, çok bilindik bir online dergide adınızdan bahsedilmesi, daha önce kimsenin okumadığı milyonlarca linkten bin kat daha iyidir.

Hızlı Sonuçlar Vaat Etmek

Hızlı yapmak, doğru yapmak demek değildir. Sıralamaları hızlıca değiştiren birçok zararlı SEO uygulaması bulunmaktadır.

Yakın çevreniz dışında ziyaret edilmeyen ve üç aylık domain’e sahip sayfanızı, sıfır backlinkle bir haftadan kısa bir süre içerisinde Google aramalarında ilk sayfaya çıkaracağımızı söylesek, etkilenirdiniz, değil mi?

Bir SEO firmasının da yapması gereken şey bu değil midir? İlk sıraya gelmeyeceksiniz neden para harcayasınız ki?

Fakat, hızlı SEO, kalitesiz SEO’dur. Link satın almak, anahtar kelime sıkıştırmak ve görünmez metin kullanmak sitenizin hızlıca sıralamasını yükseltebilir fakat Google, muhtemelen bunu algılayacak ve sistemi yönlendirmeye çalıştığı için sitenizi cezalandıracaktır.

Kaliteli bir SEO firması, hedeflere ulaşmak için aylık ve yıllık planlamalar yapar.  Olumlu sonuçları yine göreceksiniz ancak bir gecede olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder