18 Aralık 2017 Pazartesi

Sosyal medya çalışmaları SEO’yu gerçekten etkiliyor mu?

Sosyal medyada etkileşim alan ve yalnızca sosyal medya üzerinden link verilmiş bir içerik düşünelim. Bu içeriğe ait linkin aldığı etkileşime baktığımız zaman paylaşıldığı kadar tıklanmadığını görebiliriz veya tam tersi olabilir. Elbette durum bu olmak zorunda değil fakat SEO açısından baktığınızda birçok farklı senaryo olabilir.

Link inşası yani orijinal içeriğe dış sitelerden verilen linklerin, içeriğin arama motorları nezdinde değerini artırdığını göz önüne alırsak; sosyal medyada yayılan içeriğinizin paylaşıldıkça sosyal sinyaller yarattığını ve bu linklerin nofollow etiketli olsa dahi arama motorlarındaki sıralamanızı etkilediğini öne sürebiliriz.

Elbette sosyal sinyaller doğru bir SEO uygulaması için yeterli değil, bir içeriğin sosyal medya dışında da tanıtımının yapılması ve dış sitelerden link alması gerekiyor.

Web sitesi ve blog içeriklerinin organik arama sonuçlarından gelen trafiğe her zaman ihtiyacı var. Arama motoru sonuç sayfalarında çıkmak için yapılacak çalışmaların sosyal medya kampanyaları kadar önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Sonuç

Sosyal sinyallerin SEO üzerine etkisi tartışılmaya devam eden bir konu. Yine de birçok SEO otoritesi tarafından açıklanan araştırma sonuçları sosyal medya etkileşimlerinin site trafiğine etkisini göstermeye yetiyor. Yalnızca sosyal medya üzerinden hedef kitleye ulaşmaktansa, uzman kişilerce gerçekleştirilen SEO çalışmaları ile sosyal medya aktiviteleri birlikte yürütüldüğünde en iyi sonucu alacağınızdan emin olabilirsiniz. Sosyal medya kampanyalarınız görünürlüğünüzü artırırken, SEO çalışmaları ile verdiğiniz bilgilere erişmek isteyen hedef kitlenize ulaşmış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder