27 Aralık 2017 Çarşamba

WordPress Otomatik Güncellemeleri Kapatmak

Şu anda dünyada en yaygın olarak kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress’i kurar iken bazı ayarlar kısmında güncellemeleri aktif etmiş olabilirsiniz. Her bir şeyin kurulumunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. WordPress içerik yönetim sistemini de kurar iken cPanel üzerinden dikkat etmediğiniz ve gözden kaçırdığınız bazı hususlar olabilir.

WordPress otomatik güncelleme kapatma işlemi içinde en başında seçmiş olduğumuz bazı ayarları değiştirmememiz gerekecektir. Bu ayarlar ne yazık ki ise WordPress ‘in ayarlarına girip buradan olmamaktadır.

WordPress Otomatik Güncellemeler Nasıl Kapatılır ?

WordPress içerik yönetim sisteminde öncelikle otomatik yapılan güncellemeleri kapatmak istiyor isek yapmamız gereken ilk işlem öncelikle hangi, neyin otomatik güncellemesini kapatmak isteyeceğimize karar vermemiz gerekecektir.

Karar vereceğimiz şey ise isteğimiz doğrultusunda gerçekleşerek istersek

    WordPress otomatik tüm güncellemeleri kapatma
    WordPress otomatik tema güncellemeleri kapatma
    WordPress otomatik eklenti güncellemeleri kapatma
    WordPress otomatik çeviri güncellemelerini kapatma
    WordPress otomatik sürüm güncellemeleri kapatma

gibi başlıklara ayırabiliriz.

Ayırmış olduğumuz başlıklar sayesinde size gerekli olan güncelleme kapatma işlemini bulup ona göre hareket etmeniz daha doğru bir sonuç olacaktır. Eğer birimiz sadece tema güncellemelerini kapatmak istiyor ise tüm güncellemeleri kapatmak bu kişi için mantıklı bir çözüm yolu olmayacaktır.

    WordPress Tüm Otomatik Güncelleştirmeleri Kapatmak

    En popüler içerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress ‘te tüm güncellemeleri kapatmak istiyor iseniz kullanmanız gereken kod :

        define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

    budur. Yukarıda yer alan kodu wp-config.php dosyanızın içinde her hangi bir yere yüklediğinizde artık tamamen WordPress otomatik tüm güncelleştirmeleri kapatmış olursunuz.

    WordPress Otomatik Tema Güncellemeleri Kapatmak

    Eğer sizin diğer otomatik güncellemeler ile ileriden geriden alakanız yok sadece temaların otomatik güncellemelerini kapatmak istiyorum diyor iseniz kullanmanız gereken kod :

        add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );

    olacaktır. Yukarıda yer alan kodu wp-config.php dosyanıza eklemeniz durumunda WordPress içerik yönetim sisteminde otomatik tema güncelleme istilalarından kurtulabilirsiniz.

    WordPress Otomatik Eklenti Güncellemelerini Kapatma

    Sürekli gelen eklenti güncellemeleri ve yapılan sürekli olarak otomatik eklenti güncellemeleri sizin canınızı hayli sıktıysa hemen endişelenmeyin. Sadece eklentilerin otomatik olarak kapatmaya yarayan bir kod satırı bulunmaktadır.

        add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );

    Yukarıda yer alan kod satırını wp-config.php adlı dosyanın içerisine her hangi bir yere ekledikten sonrasında kaydedip var internet sitenizin sunucusu üzerinde var olan orijinal dosya ile değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder