5 Ocak 2018 Cuma

En kral seo planlaması nasıl yapılır ?


Artık günümüzde blackhat denilen zararlı seo yöntemleri sitelere daha hızlı bir şekilde zarar veriyor. İlk başlarda hem ziyaretçi hem de müşteri dönüşümü anlamında belirli faydalar sağlanıyor ama nihai olarak tamamen arama motorlarından silinmek gibi riskler içeriyor. Bu yüzden sadece doğal ve organik seo yöntemleri kullanırsanız başınız kolay kolay ağrımayacaktır.

O halde hangi teknikleri kullanacağız sorusunun cevabını bu yazımızda açıklamaya çalışacağız. İşinize yarayacak ve sitenizi arama sonuçlarında yükseltip en hızlı şeklide başarı almanızı sağlayacak bir çok tekniği bu yazımızda bulabilirsiniz. Bu teknikleri uygulamanız kötü ve zararlı yöntemleri kullanmanızın önüne geçtiği gibi google gibi arama motorları ile de başınızın derde girmesini önleyecektir.

En kral seo strateji planlaması ile sitenizi uçurun

Yazımız için bu başlığı seçmemizin basit bir nedeni var. Bu yazıda anlattığımız hiç bir teknik eskimeyecek ve sitenizi cezaya sokmayacaktır. Biz müşterilerimiz için de uyguladığımız en doğal ve organik arama motoru optimizasyonu yöntemlerini paylaşıyoruz. Böylece hayır duası almaya çalışıyoruz.

Sitenizi sürekli güncelleyin

Çalıştığınız sektörü iyi takip ederek yeni çıkan teknolojileri veya haberleri ilk duyuran olmaya çalışın. Bu haberleri yayınlarken aşırı optimizasyon durumuna yol açacak yöntemlerden kaçının. Yazılarınızda doğal olmaya ve kullanıcıyı sitede tutmaya çalışın. Google ve diğer arama motorları güncel siteleri sever. Bu sitenize önem verdiğiniz anlamına da gelir. Nasıl yeni konular bulabileceğinizi anlatan çok okunan yazı üretme makalemizi okuyabilirsiniz.

Yazıları yazarken o dilin dilbilgisi kurallarına dikkat etmelisiniz. Yazınızı video , resim ile zenginleştirmek ise ziyaretçiyi daha fazla sitenize bağlayacaktır. Üstelik çekici bir video izlendiği sürece sitenizin oturum sürelerini olumlu şekilde etkileyecektir. İnsanlar çoğu zaman uzun yazıları okumak yerine bir animasyon ve videoyu daha faydalı bulabilir.

    Site hızını yükseltin

İnternet sitenizin hızı ne kadar yüksek olursa , seo başarınız da o kadar yüksek olur. Sitenizi hızlandırmak ile ilgili detaylı makalemize ulaşmak için tıklayın. Özet olarak js ve css dosyalarını optimize edin. Resim dosyalarını optimize edin. Hızlı bir sunucu seçin. Olabildiğince kodların yoğun olmadığı ve kullanıcı dostu bir tasarım yapın. CDN kullanımı da site hızını olumlu bir şekilde etkileyecektir. Özellikle çok fazla trafiğiniz varsa yada bir çok ülkeye hizmet veriyorsanız mutlaka CDN Kullanmalısınız.

Ayrıca sitenize yükleyeceğiniz her resim dosyasını doğru bir uzantı ile kaydetmelisiniz. Varyasyonları deneyerek jpg, png8, png24 seçimine karar vermelisiniz. Photoshop ile kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra tinypng.com sitesine girerek bir kez de buradan resmin boyutunu optimize edebilirsiniz. Böylece sitenizdeki resimler hızlı bir şeklide yüklenecektir.

    Anahtar kelime sayfa url sinde bulunsun

Klima tamiri ile ilgili bir alt sayfa oluşturuyorsanız sayfa adresinde mutlaka klima tamiri kelimesi geçmelidir. Bu yöntemi uygularken aynı kelime ile oluşturulmuş çok fazla alt sayfa olması aşırı bir kullanımdır ve sitenize zarar verir. Örneğin klima-tamiri.html klima-tamircisi.html, en-iyi-klima-tamircisi.html gibi yüzlerce sayfa üretmek yerine kaliteli bir kaç alt sayfa üreterek bu sayfaların otoritesini artırmanız yeterli olacaktır. Yerel seo ( lokal ) çalışması yaparken url yapısını ve diğer detayları nasıl ayarlayacağınızı detaylı olarak okumak isterseniz şu yazımızı okumalısınız. Yerel Seo ipuçları

    Alt tire yerine orta tire kullanın

Site kalıcı bağlantılarını oluştururken _ yerine – işaretini kullanmanız daha akılcı bir çözüm olacaktır. Örnek vermek gerekirse istanbu_web_tasarim.html gibi bir adresleme yerine istanbul-web-tasarim.html şeklinde kullanmalısınız. category/?p=028705 gibi anlamsız url yapısı kullanmayın.

    Web yöneticisi araçlarını kullanın

Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarının web yöneticisi araçlarını kullanın. Her birinin birbirine göre artıları vardır. Örneğin bing çok iyi bir site içi seo hataları tespit sistemine sahiptir. Yandex ulaşılamayan sayfaları tespit için iyi bir çözüm olabilir. Google search console sitenize gelen bağlantıları iyi tespit eder. Tüm araçları kullanır ve ara ara bu panelleri incelerseniz sitenizin seo başarısını ciddi oranda artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder