6 Ocak 2018 Cumartesi

Garantili 5 SEO Tekniği

Arama motorları algoritmalarının, sürekli bir şekilde ve sıklıkla güncellendiği gerçeğini kabul edersek, hangi tekniklerin gerçek anlamda başarı sağladığını, yine düzenli olarak takip etmek gerçekten de zor. 2017 SEO teknikleri arasında yer alan kimi uygulamalar, bugün için geçerliliğini kaybetmiş olabilir. O yüzden, etkisi ve başarısı kesin olan 2018 SEO tekniklerine göz atmakta fayda var.

Önümüzdeki günlerde, yani bu yeni yılda, sizlerle 2018 SEO trendlerini çok daha ayrıntılı bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz. Bu yazımızı, şimdilik yol gösterici bir özet olarak düşünebilirsiniz. Sözü uzatmadan, başarı garantili bu 5 tekniği hemen paylaşalım!

1. Etkileşim / Engagement Çalışmaları Yapın

Eğer Google, web siteniz üzerinde bir etkileşim fark ederse, sizi daha yüksek sıralama skorlarıyla ödüllendirecektir. Çünkü Google, kullanıcılar web siteniz üzerinde uzun vakitler geçirdiğinde, bunu onların memnuniyeti olarak algılıyor ve olumlu değerlendiriyor.

2. In-Depth İçerikler Üretin

Terim sizi korkutmasın, “in-depth” içerik, var olan içeriğinizin geliştirilmesidir. Web sitenizde, bazı sayfalar, bulundurdukları içerik nedeniyle sıralamalarda diğerlerine göre çok daha iyi performans gösterir. İşte bu içeriklere yoğunlaşmalı ve onları genişletmelisiniz. İçeriklerde verdiğiniz bilgileri güncelleyebilir veya daha etkili bir performans için yeni terimler ekleyebilirsiniz.

3. Optimize Edilmiş YouTube Videoları Oluşturun

Doğru optimize edilmiş YouTube videoları kullandığınızda, sadece YouTube’da değil, Google’da da daha yüksek trafik elde edersiniz. Aramalarda daha iyi bir performans için video başlıklarını ve description’ları optimize edin. Detaylı teknikler için Yotube SEO tekniklerimizi inceleyin.

4. Hızlı Yüklenen Sayfalar

Site hızının sürekli olarak vurgulanmasının nedeni, bir SEO tekniği olarak öneminin eskiye kıyasla daha da artmış olmasıdır! İnternet kullanıcıları üzerine yapılan bir araştırma, gerçeği su yüzüne çıkarıyor. Kullanıcılar, bir site 3 saniye içerisinde açılmadığında, o siteyi terk etme eğilimindeler! Site hızınızı artırabileceğiniz birçok yardımcı araç var. Geçmiş yazılarımızı inceleyerek, pratik ve hızlı tekniklerle site hızınızı kolaylıkla iyileştirebilirsiniz.

5. Başlıklar Anahtar Kelimelerden Daha Önemli!

Bu yeni haberi, 2018 SEO teknikleri içerisinde daha sık duyacağınızdan emin olun. İçerik üretimi yaparken, etkileşim odaklı olmalısınız. Anahtar kelimelerin yanında, başlığa da önem verin. İlk adım, içeriğin hitap ettiği hedef kitleyi belirlemek. Hedef kitleniz de, mutlaka, kendi içerisinde farklı gruplara (segmentlere) ayrılıyordur. Her bir grup için, onlara hitap eden farklı temalar belirleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder