2 Ocak 2018 Salı

Google Maccabees Güncellemesi Nedir?

Geçtiğimiz günlerde henüz Google tarafından doğrulanmayan bir güncellenme gündeme geldi. Google tarafından doğrulanan Google Maccabees güncellemesi, alaka düzeyini artırmak için yapılan küçük değişim olarak açıklandı. Peki herkesin merak ettiği Google Maccabees Güncellemesi Nedir?

Geçtiğimiz haftalarda birçok web sitesinin sıralamalarında ve diğer değişkenlerde dalgalanmalar oldu. Arama sonuçlarında her ne kadar çok ciddi dalgalanmalar olmasa da bazı web siteleri ciddi şekilde bu güncellemeden etkilendi. Paylaşılan verilere göre bu güncellemeden en az etkilenen siteler e-ticaret siteleri oldu. Diğer web sitelerinin sıralamasından ziyade organik trafiklerinde çok ciddi şekilde düşüşler yaşandı.

Güncelleme her ne kadar Google tarafından doğrulanmış olsa da hala belirsiz durumda olan birçok iddia söz konusu. Güncelleme tarihi dalgalanmaların en çok yaşandığı 12-16 Aralık tarihleri olarak düşünülen Maccabees Güncellemesi’nin Fred Algoritması ile ilgili bir güncelleme olduğu biliniyor.

Güncelleme ile ilgili ilk iddialardan biri Maccabees’in Mobil First Indexing yani Mobil Öncelikli İndeksleme ile alakalı olduğudur. Fakat bazı web sitelerinin mobil uyumlu olduğunu bildirmelerine rağmen dalgalanmalar yaşaması bu iddianın da kesin bir sonuç olma ihtimalini çürüttü. Bir diğer iddia ise masaüstü görünürlüğün, mobil görünürlüğe göre daha fazla etkilendiği olsa da sağlam temellere sahip değil.

Google Fred Algoritması bildiğiniz üzere spam linkler ve backlinkler ile ilgili bir algoritma. Yapılan açıklamada bağlantısı olan algoritma Maccabess Güncellemesi in bir şey söylemek gerekirse o da alaka düzeyi ile ilgili olduğudur. Backlinkler ile ilgili bir güncelleme olduğu iddiasının yanı sıra yaşanan dalgalanmalara bakılarsa yalnızca backlinkler ile  açık.  Sıralama ve organik trafiklerde yaşanan dalgalanmalarda göz önüne alınacak olursa bazı web sitelerinin uyguladığı agresif çalışamalara odaklandığı görülebilir. İlerleyen günlerde bu yeni güncelleme ile ilgili daha net bilgiler ortaya çıktığında sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder