23 Şubat 2018 Cuma

Bildiğiniz Tarayıcıları Bırakın "Brave Kullanın" Dediler Bizde İnceledik

YouTube’un özellikle bu son zmanlarda kendisine içerik sağlayanlarına verdiği gelir paylarının düşürmesi ile insanlarda yeni arayışlar başladı.
YouTube’da içerik üretmeye çalışan insanların son dönemdeki yeni gözde tarayıcısı Brave oldu. Bu sitede normalde hergün daha iyileşmesi gereken şeyler, içerik yükleyicilere zor anlar yaşatıyor.YouTuber’lara ödediği ücret tarifesinde değişikliğe giden şirket, YouTuber’ların sinirini bozarak bu insanları farklı yollara yönlendiriyor. YouTube’dan ayrılmak istemeler bile ne yapacaklarını tam olarak bilemeyen YouTuber’lar,en iyisi brave kullanalım diyerek farklı arayışlara girdiler bile.


Brave, YouTube’un gelişen politikalarından sonra bir takım özelliklere kavuşan açık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır. Brian Body ve Mozilla’nın kurucularından Brendan Eich tarafından geliştirilen Brave, Google’ın açık kaynak kodlu yazılım geliştirme programı Chromium ile yapıldı.

Brave; Chrome, Firefox, Safari gibi tarayıcıların aksine, reklam engellemenin dışında, sevdiğiniz site ve YouTuber’lara bağış atmanıza olanak tanıyor. Eylül 2016’da henüz beta sürümündeyken ortaya çıkan Brave Payments sayesinde artık youtube içeriklerini reklemlerı beklemeden izleyebilecek hem de takip etmiş olduğunuz kişilere bağışlarda bulunabileceksiniz.


Yetmedi bir özellik daha var tabikide.Sistemin nasıl çalıştığına göz atacak olursak eğer  Brave Payments üzerinde bulunan cüzdana eklediğiniz paralarla reklam izleyip herkese para kazandırmak yerine, sizi düşünen ve gerçekten hak ettiğini düşündüğünüz birine bağış yapabilirsiniz. Brave özüne bakıldığında YouTube Red gibi çalışıyor, ancak buradaki fark, paranızın birine gidip gitmeyeceğini kendiniz seçebiliyorsunuz. Fakat şöyle bir sorunda mevcut youtube kullanıcılarının bu tarayıcıyı benimseyip benimsemeyeceği tartışılan konulardan biri olrak gündemde yerini alıyor.
                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder