22 Şubat 2018 Perşembe

Fibernet Kavramı Nedir, Fiber İnternet Özellikleri Nelerdir?Abonelik Durumları

İnternet servis sağlayıcı firmalar, teknolojinin ilerlemesiyle  birlikte varolan altyapılarını daha da güçlendirerek kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Sanal dünyada geçirilen vakitlerin artması sonucunda , tam olarak kendini hazır hissedemeyen toplumlar, geçmiş dönemlerde hızlı internet teknolojisi olarak adlandırılan ADSL’de bazı sorunlar yaşamaya başladılar.ADSL kullanıcılarının milyonlara ulaşması, devlet tarafından önceki dönemlerde yapılan telefon altyapılarının yetersiz olmasına ve özel sektörün “fibernet” teknolojisine yatırım yapmasına yol açtı. Özellikle şu sıralar  çok rövanşta olan  söylemlerden birisi  fiber net Adsl ile karşılaştırıldığında bize ciddi anlamda süper hızlı internet hizmeti sunan teknolojiler ortaya çıkıyor.


Fibernet

Yeni nesil kabloların (fiber optik) kullanılması ile gerçekleştirilen fiber internet teknolojisi, hali hazırdaki telefon kablolarının kullanılmadığı bir teknolojidir. ADSL kullanıcılarının tamamı eski tip kabloma sistemi ile sunulan internet iletişim hızına bağı olarak internete giriyorlar.Kabolu sistem dediğimiz adsl hizmetinin merkeze uzaklığı ise , kullanıcıya sunulacak maksimum internet hızını doğrudan etkiliyor. Ülkemizdeki ADSL kullanıcılarının büyük bir kısmı, hizmetin verildiği merkeze olan mesafe sebebiyle maksimum hızda internetten faydalanamıyor ve çekim gücünün düşmemsi için intenete normal hızda giriyorlar. Yeni nesil bir internet teknolojisi olan fibernet ise, ADSL’de yaşanan sorunların tamamını yok edecek ve bütün kullanıcılara yüksek hızda internet kullanma fırsatı sağlayacak bir sistemdir.


Fibernet Nedir?

Fibernet’in Sunduğu İmkanlar ve Özellikleri
Fiber internet, izole edilmiş cam elyafı ortamın elde edildiği kablolar (fiber optik) sayesinde yüksek hızda internet erişiminin gerçek anlamda sağlandığı bir teknolojidir. Dünyadaki modern ülkelerin neredeyse tamamında kullanılan fiber internet, ev kullanıcılarına 1.000 megabite varan hızlarda internet kullanma imkanı sunuyor. Ülkemizde birçok ADSL kullanıcısının hala 1-2 megabit hızla internet kullandıkları düşünüldüğünde, fiber internet birçok kullanıcı için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. Erişimin fiber optik hatlar üzerinden sağlandığı bu yeni teknoloji için ilk olarak fiber optik altyapının hazırlanması gerekmektedir. Yapılan tüm çalışmalar pek çok yere fiber optik kabloların yerleştirilmesiyle devam etmektedir.Hatta altyapı çalışmalarının ileriki yıllarda tamamiyle hazırlanması ve başlatılan hizmetin çok sayıda kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.

Fibernet Özellikleri

Fiber optik, çok hassas üretilmiş ve saç teli kalınlığındaki saf bir cam ip üzerinden ışığın iletilmesi şeklinde çalışan bir sistemdir. Bu tür kabloların tercih edilmesinin en önemli nedeni, çevresel koşulların zor ve ağır olduğu, rutubetli, nemli, elektrikli alan parazitlerinin çok fazla bulunduğu ortamlardan etkilenmemesi ve daima stabil bir bağlantı gerçekleştirmesidir. Fiber optik kablolar, iletimi saniyede 300 bin kilometrelik hızla (ışık hızında) gerçekleştirmektedirler.


TTnet Fibernet Nedir, Abonelik Fiyatları Nelerdir?
TTNet fibernet, sadece eve kadar değil, caddelerdeki saha kutularına kadar fiber kablolar ile bağlantının sağlanmasıdır. Geriye kalan mesafe ise bakır kablolarla bağlanır ve böylece hat zayıflaması önlenir. TTNet Fibernet hizmeti, VDSL2 teknolojisi ile sunulur ve kullanıcılar için görüntü, ses, veri alışverişinde sınır yoktur. Hızı 100 megabite kadar ulaşabilen fibernet, santrale kısa mesafelerde bulunan kullanıcılara yüksek bant genişliği sunan internet hizmetidir. Fiber internet paketleri ile 100 Mbps’ye kadar yüksek bant genişliği sunulabilirken, ADSL hizmetinde 16 Mbps’ye kadar hızlı internet erişimi sağlanabiliyor.

Geçmişe baktığımızda çekirdekten oluşan internet hizmetleri şimdi ise köklerini salarak tüm evlere kaliteli bir şekilde ulaştırılmış durumda.Yeni teknolojiler ile birlikte daha da ileri seviyere taşınacak gibi görünüyor.Fibernetin hayatımıza hızlı bir giriş yapmasıyla  yaygınlaşması daha da kolay oldu.Gelecekte daha yüksek hızlarda hizmetler verilmesi planlanıyor.

                                                                                                               DİGİWORKSTEAM
                                                                                                                            Sinem Özdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder