22 Şubat 2018 Perşembe

Google'da Sıkça Kullandığımız Linklerin Seo Değerini Arttırmak!

En iyi yol nedir die düşündüğünüzü duyar gibiyim :)Cevap çok basit.Bu çalışmaları yakından takip eden biri olarak şunu söylemeliyimki  “Nofollow” linki kullanmaktır.




Tabi istisnalar da var bazı Seocular,bunun tam tersi bir tez öne sürmekte “Nofollow” linklerin kullanılmasının, linklerin SEO değerini azalttığına dair yorumlarda bulunmaktadır. Aslında “Nofollow” linklerle beraber doğru tekniklerin kullanılması sonucunda, linklerin SEO değerinin en üst seviyelere çıkması mümkündür.
Bu yolu izlerken ilk olarak anahtar kelime sıralamalarında anchor tekstlerin önemsiz olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Yani anchor tekstlerin olduğu durumlarda anahtar kelimelerin optimizasyonunun üzerinde düşünmeye gerek yoktur. Anchor tekstler, kullanıcının doğru içeriğe yönlenmesi konusunda atılmış bir adım olarak göz önüne çıkmaktadır. Yani anchor tekstlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken tek nokta verilen mesajın açıklayıcı ve net bir şekilde olması ile beraber kullanıcının doğru yönlendirilmesidir.Daha sonrasında hitap edebileceğiniz daha fazla kişiye odaklanmak gerekir.




 “Nofollow” linklerin kullanılmasındaki ilk amaç kesinlikle etkili ve güvenilir kişileri takipçiye dönüştürmektir.Sayfanıza ilgi duyacak kişilerden gelen tepkiler ikinci planda tutulmalıdır.Eğer yaptığınız bu çalışmaların olumlu sonuçlanmasını istiyorsanız içerik üretirken dikkat çekici isimlerin hakkında yazılar yazmalı araştırmalar yapmal insnalrın ilgisine sunmalısınız.  Bu yolu kullanarak çok kısa sürece geniş kitlelere ulaşabilmeyi başarmış olacaksınız.
Kendi yarattığınız markaya yardımcı olacak farklı şeyler üretebilmek size kesinlikle bir getiri sağlayacaktır.Link ve içerik alışverişleri esnasında marka isminin ön plana çıkarılması konusunda temkinli davranmak yerine daha fazla bu yönde hareketler sergilenmelidir. Bunun nedeni ise dolaylı bir şekilde de olsa SEO başarısına büyük ölçüde katkı sağlayacak olmasıdır.
İkinci bir adım önerek olursak yayınınızı dinamik tutmalısınız.Web sitesine girilmiş olan bir içeriği, belirli platformlar üzerinde birkaç defa yayınladıktan sonra “Nofollow” linklere ulaşmak mümkündür. Ancak bu platformlar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmekte ise yapılacak olan tekrarlamalardan editörel link kazanma şansı daha fazla artacaktır.
Bu linkleri kullanacak kişilerin çalışmalarını kontrol altında tutması gerekir. Yayına gereken önem verilmezse yapılan seo çalışmaları olumsuz olacak ve kullanıcıya hiç bir getirisi olmayacaktır.

                                                                                                        DİGİWORKS TEAM
                                                                                                               Sinem Özdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder