27 Şubat 2018 Salı

Küçük Firmalara Özel Web Site Oluşturucu

Tüm dünyada şöyle bir göz atıldığında küçük firmaların web siteleri olmadığı fark edilmiştir.Google bizlere my business adında bir web sitesi geliştirme uygulaması geliştirdi.Bu uygulama ile internette kendi pazarlarımızı sunabileceğimiz bir web sitemizin olabilmesi için kolay arayüzlü bir platform sağlıyor.




Küçük işletmeler bir web sitesine sahip olmayı gereksiz görüyor olabilirler, ancak teknoloji çağında bir web sitesine sahip olmanın faydası kayda değer noktalara ulaşabilir. Bunu düşündüğünüzde müşterilerine çok yüksek fiyatlar çeken firmalar karşımıza çıkıyor. Eğer bütçeniz yetersiz ise size bir önerimiz olacak. Kendinize bir Google My Business hesabı açıp “website” aracını kullanarak tek sayfalık, basit bir web sitesi sahibi olabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey, Google My Business hesabınızdaki her bilgiyi doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmak. Sonrasında website aracını kullanarak kendinize bir tema seçebilir, işletmenizle ilgili kısa ve özet bilgileri girebilir, fotoğraflar ekleyebilirsiniz.Mobil uygulamalara tamamen uyum sağlayan bir arayüzü olacağını ve müşterilerinizn rahatlıkla ulaşabileceğinide düşünün.
Website aracını kullanarak bir tema seçtikten ve Google My Business hesabınızda girilmiş olan işletme bilgileri haricinde kısa bir özet yazdıktan sonra siteniz yayına hazır hale gelecek. Zaten adresinizde girdiğiniz bilgiler doğrultusunda kendisi atayacaktır.Hosting paketinizde aldığınızda işlemleriniz bitmiş olacak.

Orta ve büyük ölçekli işletmeler için çok uygun olmasa da bu yöntem küçük işletmelere dijital ortamda var olma şansı verebilir. Küçük işletmelerin %60’ının bir Web sitesine sahip olmadığı düşünülünce bu aracın değerlendirilmesi gereken bu fırsat olduğunu düşünüyoruz. Google da hem web sitesi olmayan küçük işletmelerin oranını azaltmaya çalışıyor hem de bu  işletmelere güzel bir fırsat sunuyor.


Tasarım ve temalar açısından çok fazla seçeneğiniz yok bu yüzden görsellik çok yüksek değil. Bu yönden çok işe yarayabiliyor. Web sitesi açıldıktan sonra güncellenen her Google My Business işletme kaydının bu Web sitesiyle senkronize çalıştığını da eklemek isteriz. Yani bu sayede sitenizi güncel tutmanız da mümkün hale geliyor. Ayrıca güncelleme işlemleriniz her yerden yapabilirsiniz.Telefonlardan,tabletlerden,bilgisayarlardan silme ,yeni yazılar yükleme,güncelleme işlemleri rahatlıkla yapılabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder