28 Şubat 2018 Çarşamba

Seo Çalışmalarınıza Sihirli Değnek:ROI

Özellikle son dönemde yapılan seo çalışmalarında sitelerimze daha fazla görüntülenme sağlamak ve en sevilen site haline gelebilmek adına çok farklı tecrübelerden faydalanılmaktadır.
Bu çalışmaları yaparken kendinize doğru bir yol belirlemediğiniz takdirde üst sıralara ulaşabilmeniz mümkün değildir. Ayrıca tarayıcılar ile uyumsuz bir sonucun ortaya çıkması durumlarında da sitenin tanınması sağlanamamaktadır.

Bu nedenle bazı stratejiler izlenerek web sitesinin daha fazla potansiyel sadık müşteri sayısına ulaşmak mümkün hale gelmektedir. Bu analizler  web sitesinin sahibinin bu siteyi oluşturmak için yapmış olduğu yatırımlardan elde etmiş olduğu kazançlardır.



 Yapılan iyileştirme çalışmasında sonra iyileştirme seviyelerini grafiksel yorumlama anlamındadır Bir web sitesi sahibinin, yapmış olduğu yatırımların somut olarak getirisini bilmek istemesi oldukça doğal bir hakkıdır. ROI analizi anıldığı kadar zor bir işlem değildir. Fakat şirket sahibinin, şirket hedeflerini ne kadar net bilirse bu analizden o kadar anlamlı sonuçlar çıkarması söz konusu hale gelmektedir. Aksi durumlarda ise şirket hedeflerini belirlemeden yapılan SEO çalışmalarında, yapılan yatırımların ölçümlerini yapmak hiçbir işe yaramayacaktır. Bu durumda ilk olarak ölçülecek olan unsurun ne olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bütün yöneticiler gibi web sitesi sahiplerinin de görmek istedikleri sonuçlar genel olarak satış reklamlarından elde edilen kazanımlar ve yine elde edilen kaliteli takipçi kitlesinin sayısı olmaktadır. Tüm bu olumlu sonuçları görebilmek adına google'ın bize sunmuş olduğu bazı araçları kullanabiliriz. Bu konuda da Google Analytics hizmetlerini sağlamaktadır. SEO çalışmalarının tek amacı, sitede trafik oluşturmak ve görüntülenme sayısını arttırmak değildir. Stratejlerimizi bu raporlar dahilinde belirlememiz bizim için avantaj sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder