23 Şubat 2018 Cuma

Seo'ya Uyum Sağlayan Makaleleri Genel Hatlarıyla Ele Alalım

Seo uyumlu makale konusu kısaca içeriklere arama motorlarınca belirlenen tekniklerin iyi kullanıcı deneyimi sunmak adına uygulanmasıdır.Kullanacağınız kelimeleri arama motorlarına uyumlu hale getiriken önceliğiniz içeriklerin arama motorları dedğimiz sanal makinalar değil insanlara yazıldığıdır.Bu optimizasyon değerlerine uygun makaleler yazabilmek zaman ve emek gerektirir. Sadece bir makale ürürnü günler sonra ortaya çıkabilir.Bu yüzden seo konusunda belli bir yol kat etmiş insanalrın her konuda birşeyler yazabilmesi beklenmez. Proje içeriğine-konusuna göre uzman profesyonel içerik yazarlarından destek alınması gerekmektedir. Toplama bilgilerle oluşturulan makalelerin değeri yoktur. Şu şekilde düşünülebilir; arama motorunu kullanan ziyaretçi arama sonuçlarındaki bütün sitelerden aynı içeriği okuyacaksa  neden 10 tane site bulunuyor? Bu makalede seo kriterlerine uygun,  özgün, kaliteli ve ziyaretçileri memnun edecek makaleler nasıl hazırlanır sorusuna cevaplar ve içeriğin önemi belirtilmektedir.
Kaliteli içerikler için size tavsiye edebileceğimiz şeyleri bir madde altında topladık :
Özgün ve Kaliteli İçerik Ne İfade Ediyor?

Seo uzmanı olmak isteyenlerin en karışıklık yaşadığı sorunlardan biri içeriktir.Bu işin erbabı olamayan deneyimsiz kişiler diğer sitelerden çalıntı yaptıkları cümleri değiştirerek bir yazı oluşturmak isterler ama arka planda durum hiçte böyle değildir. Kısacası her yazılan şeyin özgünlüğü malesefki yoktur.

Her güncellemede arama sonuçlarında ani sıra kayıpları yaşayan sitelerin büyük oranda eksikliği içerikten kaynaklanmaktadır. On page seo tekniklerinde içerik önemli yer kaplamaktadır. Güçlü içerikler ile düşük çıkış oranları, yüksek sitede geçirilen ortalama süre ve iyi kullanıcı deneyimi sunulmaktadır.

Ziyaretçi Ne Arıyor ve Verilebilecek En Yararlı Cevaplar?
Ziyaretçinin gerçekte görmek istediği ana unsur içerikte nedir? Aranılan sorulara içeriğin net olarak cevap verebiliyor olması gerekmektedir. Alakasız içerik eklemek ve gereksizce yazılardaki tekrar alanlar eksi puan olarak optimizasyon hanesine yansıyacaktır. Site haritaları ve eklentileri en beğenilen en popüler içerikleri gösterebilir.

İçeriği Görsellerle Destekleyin!
Göresel zevke hitap etmek çok önemlidir.İlgi toplayacak tek bir resimle tüm dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz.Aşırı derecede uzun yazılar kullanıcıdan yüksek puanlı geri dönüşler alabilileceğiniz anlamına gelmez.İçeriğin görseller ile desteklenmesi gerekmektedir. İnfografikler, resimler, videolar, flash animasyonlar içeriğin desteklenmesi amacıyla kullanılabilir. İçerikleri arama motorları için değil insanlar için yazıldığını hatırlayınız. Seo uyumlu resim optimizasyonu konusunda arama motoru optimzasyonu kriterlerini göz önüne alarak nasıl görsellerin optimize edileceği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.


Yazdığınız Makalelerin Kelime Sayısına Dikkat Edin!
Makale uzunluğu içerik konusunda önemli soru işaretidir. İdeal bilgi verilebilecek makale konusuna göre değişkenlik göstermekle birlikte 400-500 kelime üzerinde olmaktadır. Bu her konuda 500 kelimelik makalelere ihtiyaç anlamına gelmemektedir. Rakiplerin incelenerek fikir sahibi olunması gerekmektedir. Ayrıca uzun makalelerde alt başlıkta yer alan içerik yapısını geliştirme tekniklerinin mutlaka uygulanması gerekiyor.
Google savaş ilan ettiği backlink networklerinde 100 ile 400 kelime arasında değişen makaleler kullanılmaktadır. Bu yüzden belirli standartı izleyen içeriklerin olduğu siteler soru işaretleri oluşturabilir. Dikkat edilmesinde fayda bulunmaktadır.


İçerik Yapısını Geliştirirken Farklı Teknikler Kullanın.
Kısalık uzunluk önemli bir kriter değildir önemli olan göze hoş görünecek tasarımlarla siteye anlam kazandırmaktır.Çok fazla özenilmeden hazırlanmış kötü içerikler ziyaretçinin okuma ihtimalini kesinlikle düşürecektir. Bunun için temel html bilgisi yeterlidir yada cms sistemi kullanıyorsa microsoft word kullanılıyormuş gibi rahatlıkla yapılabilir.  Yazılarda önemli bilgiler kalın, eğik yada altı çizgili yapılmalı, paragraflar kullanılmalı,  kaynaklara linkler verilmeli ve gerektiği yerlerde listeler kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder