2 Şubat 2018 Cuma

Sosyal Medyanın Büyük Gücü " SEO "



Twitter kullanıcıları tarafından sayfalarında paylaşılan sitenizin linkleri sitenizin Google tarafında daha hızlı yükselmesine neden olur. Bir çok “gerçek” twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan farklı sayfalarınız linkleri zamanla dikkat çekici olacak ve sıralamadaki yerinize olumlu olarak etki edecektir.
Twitter tarafından onaylı ve otorite olan fenomenler tarafından sitenizin link ve linklerinin paylaşılması Google tarafından memnuniyetle karşılanır. Sonrasında “silinmeyen” linkleriniz ilerleyen sürede daha değerli hale gelecektir. Sitenizin daha çok kişi tarafından sürekli ziyaret edilmesi ve site içeriğinizde farklı sayfalarda da zaman geçirmeleri sizin için yükselişin habercisi olacaktır.
Instagram sosyal medya alanında şu an en çok tercih edilen mecralardan bir diğer. Kartınızda sitenizin linkini bulundurun. Paylaşımlarda link verseniz dahi bu linke click yapılamadığını unutmayın. Bu konuda size yol göstermesi açısından bir stratejiyi paylaşmayı uygun görüyoruz. Paylaştığınız son görselin hedef url yapısını kartınıza ekleyebilirsiniz.
Google’ın Facebook hayran sayfanızın büyüklüğü ile de yakından ilgilendiğini düşünüyoruz. Her ne kadar bu şimdilik doğrulanmış bir veri olmasa da yüksek sayıda kullanıcısı olan sayfaların Google gözünde daha değerli olduğunu söyleyebiliriz.
Her bir Facebook paylaşımını sosyal backlink olarak görebilirsiniz. Gerçek kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen her bir paylaşım sitenize olan trafiğin artmasına yardımcı olur. Sitenizin ilgi çekici olması ve sosyal medya ayağında daimi olarak paylaşılması Google’ın gözünde artı puan olduğuna eminiz.
Doğrulanmış Facebook sayfalarından gerçekleştireceğiniz tüm paylaşımlar daha yoğun kitlelere ulaşacak ve burada gerçekleştirilen paylaşım daha fazla sayıda etkileşime sebep olacaktır. Doğrulanmış sayfalardan yapacağınız her bir paylaşım oldukça değerlidir. Doğrulanmış ve sayısı 500K+ kişiden olan bir paylaşım ortalama olarak kitlenin ortalama olarak %30’luk bölümü tarafından görüntülenir (elbette bu ilk an’da gerçekleşmez, paylaşım durduğu sürece 48 saat içerisinde gerçekleşir). Görüntülenme, click yanında paylaşım butonunun da tetiklenmesine imkan tanır. Bu da daha fazla sayıda kişiye erişmeniz olarak adlandırılabilir. İçeriğiniz ile uygun onaylanmış sayfaları tespit edip gerçekleştireceğiniz her bir paylaşım Google’ı sitenize aşina hale getirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder