5 Mart 2018 Pazartesi

E-ticaret Büyüyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketicilerin, "güven damgası" ile e-ticaret sitelerinin güvenilir bir otorite tarafından denetlendiğini bilerek, alışveriş yaparken kendini güvende hissedeceğini bildirdi.
Tüfenkci yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından hazırlanan Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ'in geçen yıl Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, bu ay başında imzalanan protokolle de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Güven Damgası Sağlayıcı (GDS) olarak yetkilendirildiğini anımsattı.



Yapılan bu açıklamaların ardından e ticaretin giderek büyüdüğünü görebiliyoruz.Gerçekten son zamanlarda incelediğimizde e-ticaretin giderek büyüme gösterdiğini görebilmekteyiz.

Söz konusu protokole göre, TOBB'un altı ay sonunda gerekli hazırlığı yaparak güven damgası sisteminin işler hale gelmesini sağlayacağını vurgulayan Tüfenkci, sisteme dahil olmak isteyen e-ticaret sitelerinin GDS olarak yetkilendirilen TOBB'a başvuruda bulunacaklarını anlattı.

Ekonomik açıdan internet dünyası da dijaital bir pazar gibi rol oynayabiliyor.

Tüfenkci, güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarına uyduğu tespit edilen e-ticaret sitelerine TOBB tarafından güven damgası tahsis edileceğini belirterek, "İnşallah bunu vermeye başladığında güven damgası taşıyan sitelerimizin diğer sitelerden farkını tüketici görecek" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder