7 Mart 2018 Çarşamba

Rus Hackerler Almanlara Saldırmış Haydi bu Olayı İnceleyelim!

Alman hükümeti, hükümet ve güvenlik birimlerinin veri ağlarının siber saldırıya uğradığını teyit etti. Duyurulan bu haber ile ülkeşer arasında bir çatışma yaşanacağını tahmin ediyoruz.



Ülkenin tüm güvenlik birimleri özellikle almanya saldırıya uğradığını da açıklamış durumda. Çarşamba günü Alman haber ajansı dpa’nın ilgili haberi yayınlamasından saatler sonra Alman hükümeti, hükümetin bilgisayar ağlarını etkileyen bir siber saldırının gerçekleştiğini teyit etti. Gerçekten tüm yazılım programlarını çökerten bu sistem ülkeyide yazılımsal dünyada madur etmeyi başardı.Özellikle veri kontrol giriş çıkış ve akışlarını bir hayli etkiledi ve sistemleri yavaşlattı.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, Berlin’de yaptığı açıklamada, “Şu an Federal Enformasyon Tekniği Güvenliği Birimi (BSI) ve istihbarat servislerinde devletin enformasyon tekniği ve ağlarını etkileyen bir IT güvenliği olayının araştırıldığını teyit edebiliyoruz” dedi. Dimroth, olayın arka planının “yüksek öncelikle” ve önemli miktarda kaynakla araştırıldığını kaydetti.
Bu yüzden hackleme ve yazılımsal bir çok açığın giderilmesi adına kodlamalar tüm hızıyla devam etmekte.Belli kaynak kodlra kullanıp sisteme erişmiş oldukları da söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder