5 Mart 2018 Pazartesi

Tasarımı Değişmiş:Sony Xperia Haydi İnceleyelim!

Sony, MWC 2018'de Xperia serisinin yeni tasarımını duyurmuş ve Xperia XZ2 ve XZ2 Compact modellerinin bu tasarımın ürünü olduklarını açıklamıştı. Japon teknoloji devi bugün, Xperia serisinin 2012 yılından bu yana tasarımsal olarak kayda değer bir gelişim kaydetti.



2012-2015 yılları arasında Xperia S ve Xperia Z serileriyle klasik Sony modeli algısını zihinlere yerleştiren Sony, Xperia X modeliyle bu durumun yakında değişeceğinin işaretlerini vermişti. Şirketin bu yıl piyasaya süreceği Xperia XZ2 modeli ise, artık tamamen farklı bir tasarıma geçildiğini gösteriyor.
Gelin özellikleri tek tek inceleyelim ve farklı yönlerine iyice bir göz atmaya çalışalım. 
 Sony’nin iki yeni akıllı telefonu da gücünü Snapdragon 845 işlemci ve 4 GB RAM‘den alıyor. Adreno 630 grafik birimi merkezlerinde yer alan telefonlar, 64 GB‘lık dahili hafızalarını microSD ile artırılabiliyor.Bu da bizlere iki telefonun iki sürümününde hafıza bakımından farklarını anlayabilmemiz adına iyi bir fark.

Ayrıca aşağıda kamera özellikleri de mevcut durumda.

 5 inç FHD+ HDR ekranlı Xperia XZ2 Compact‘da 2.870 mAh, 5,7 inç FHD+ HDR ekranlı Sony Xperia XZ2‘de ise 3.180 mAh pil yer alıyor.

Kutudan Android 8.0 Oreo ile çıkan akıllı telefonların arkalarında 19 megapiksellik F2.0 960 FPS (Full HD) yavaş çekim yapabilen kamera yer alıyor. Beş eksende görüntü sabitleme yapabilen bu kamera,

4K çözünürlükte 10-bit HDR videolar çekebiliyor.Kısaca baktığımızda bu telefonların zaman icinde önemli bir değişim kaydettiğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder