18 Nisan 2018 Çarşamba

Sosyal Ağlarda Marka Pazarlamaları!


Sosyal ağlarda sizi takip eden kişilere güven verme, aktif ve şeffaf olma en önemli misyonunuz olmalıdır. Gün içerisinde bir kullanıcınız tarafından yorumlanmış olduğunuzu düşünürsek bir an önce bu işin temellerini öğrenmiş olmanız gerekiyor. Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan, takipçilerinizin güvenini kazanabilmek için paylaşımların 3-5 kez karşısına çıkması yönündedir. Marka tanıtımları yaparken insanların sık kullanmış oldukları yerleri ziyaret etmelisiniz.



Hedef kitlenizin verilerinizi analiz ederek yaş aralığı ve cinsiyete göre yoğunlukla kullandıkları sosyal ağlarını tespit edebilirsiniz. Yaş sınırı farketmeksizin insanların ilgi alanlarını da baz alarak farklı türlerde içerik üretmeniz sizin açınızdan oldukça önemlidir diyebiliriz.Bu sayede içerik ve paylaşımları bu kriterlere göre belirleyerek doğru bir strateji belirlemiş olursunuz.



İnsanları teşvik edici küçük çapta yarışma ya da yorumlara etiket koymalarını istemeniz hem sizin hem de onların markanıza ilgi duyması açısından işinizi kolaylaştıracaktır. Bu kampanyalara mümkün olduğu kadar bütün sosyal medya sayfalarınızı dahil etmelisiniz.Etkileşim ve ağ trafiğini sürekli kontrol altında tutarak hareket etmeli ve bu yolda ilerleyebilmenin yolunun sosyal medyadan geçtiğini de bilmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder