5 Nisan 2018 Perşembe

Yapay Zekanın Babası Russell'dan Uyarı!

Yapay zekanın fikir önderi kabul edilen Stuart J. Russell, "Şu anda yapay zeka insanlar gibi duygulara sahip değil. İleride yapay zekanın insanlığın sonunu getirmemesi için onlardan ne istiyorsak ona göre programlamalıyız" dedi.
Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında düzenlenen panelde, yapay zekanın gelecek dönemde insan hayatına etkileri ele alındı.

Panelde konuşan yapay zekanın fikir önderi kabul edilen Stuart J. Russell, 5 yıl sonra yapay zekalı robotların sokakta aramızda dolaşacağını ifade ederek, "Artık çamaşır yıkayacaklar, tarlada ekin biçecekler, size yemek pişirecekler. Fakat akşam yemeği olarak sevdiğiniz bir eşyanızı fırına atabilirler." dedi.

Yaşam standartlarının daha iyi değişeceği ve insanlığın bir üst seviyeye taşınacağını alınan verilere bakıldığında bunun en iyi örneklerini görebileceğimizi de bizlere büyük bir yararlılıkla belirtmiş oldu.


Geçtiğimiz günlerde haberini yapmış olduğumuz bu sempozyumda dünyadan bir ço yapay zekacı ağırladık ve teknolojinin bir hayli insanların hayatlarında etkili olacağını da bizlere vurgulamış oldular.Yani bu da gösteriyor ki yapay zeka insanların önüne geçebilecek duruma gelebilecek gelecek yıllar içerisinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder