4 Mayıs 2018 Cuma

Geç Uyuyanlara Erken Ölüm!

Uyuma üzerine yazılmış olan bütün yazılarda da anlatıldığı gibi aslında birden çok çözümde var yapılan araştırma sonucunda bunların tek tek erişimi ne açık bir hal aldığını da görmüş oluyoruz.




İngiltere’de 430 binden fazla kişiyle, 6,5 yılda yapılan araştırmaya göre gece geç uyuyanların erken ölüm riski, %10 daha fazla. Surrey Üniversitesi'nden Malcolm Van Schantz: 'Bu artık göz ardı edilemeyecek bir halk sağlığı meselesi, gece uyumayan insanlara karşı önlemler almalıyız.' dedi.İşte bu yüzden insanların biyolojik saatlerin bekleyerek uyumaları oldukça önemli bir yere sahip.
Northwestern Üniversitesinden yazar Kristen Knutson: "Kuzey-batı bölgelerinde yaşamaya çalışan insanlar, eğer geç saatlerde uyuyorlarsa sağlık problemleri yaşayabilirler” dedi.






Araştırmada halka açık bir veritabanından 38 ila 73 yaşlarındaki yaklaşık yarım milyon insandan bilgi toplandı. Araştırmaya katılanların %27’si kesinlikle bir sabah insanıyım derken, %35’lik bir kesim 'akşamdan ziyade sabah insanıyım' seçeneğini işaretledi. Geç saatlere kadar uyumayan insanların da iş konusunda kötü olduklarını da vurguluyorlar.

Anket sonuçları da bunların böyle olduğunu ortaya koyuyor bu yüzden vatandaşlarmıza tavsiyemiz erken uyuyarak vücutlarını zinde tutmaları yönünde.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder