20 Şubat 2018 Salı

Samsung Geride Kaldı!



2017'nin son çeyreğine doğru  Apple rakiplerini bayaği geride bırakmış görünüyor. Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapordan alınan bilgilere  göre,geçen yılın ekim ve aralık döneminde telefon pazarlarındaki satış gelirlerinin yarısının çoğu   Apple’ın hesabına aktarıldı.


Samsung telefon sektöründe en çok satanlar arasındaydı. Konu kar elde etme oranı olunca en fazla gelirin Apple e ait olduğu görünüyor. Cupertino merkezli şirket, genel itibari ile yeni modellerini Eylül – Ekim gibi satışa sunduğu için, her senenin son çeyreğinde en çok akıllı telefon satan şirket olmayı da başarıyor.


Strategy Analytics tarafından paylaşılan rapordaki bilgilar ışığında, bu sene düzen hiç bozulmamış gibi görünüyor. Apple, geçen yılın son çeyreğine doğru 120.2 milyar dolarlık hacme ulaşan gelir pastasından 61.4 milyar doları kasasına koymuş durumda. Başka bir değişle, 2017 son çeyrekte akıllı telefon pazarında kazanılan paranın yüzde 51’i Apple’a ait.

Bu alanda Samsung yüzde 15.7 ile 18.9 milyar dolar, Huawei ise yüzde 7 ile 8.4 milyar doları kasasına koydu.

Bir başka rapordan alınan bilgilere göre ise, iPhone X’in 999’dolarlık fiyatı sayesinde, Apple bu yıl içerisinde satışa çıkardığı her telefondan 800 dolar kazandı. Samsung cephesinde ise S8, S8+ ve Note 8 satışlarının istenilen seviyelere ulaşamamasından ötürü telefon başına kazanılan para 254 dolarda kaldı. Huawei ise, iç pazardaki gücü neticesinde sattığı her bir telefon için 205 doları kasasına koydu.
Kısaca özetleyecek olursak apple gelişen teknolojisi ve pazarlarını iyi kullandığı için mücedelenin galibi oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder