21 Aralık 2017 Perşembe

Fps Ne Demek?

Özellikle oyuncu arkadaşların dilinden düşmeyen bir terimdir bu; Fps. Şu kadar fps ile şunu oynadım, 30 fps’den fazlasını alamadım gibi türev cümleler duyabilirsiniz yakın çevrenizden. “Ne diyor lan bu adamlar” diye tepki veririz kimimiz buna. Peki Fps nedir, bu kısacık yazıda Fps ile ilgili akıllarda hiç soru kalmasın, her yönüyle inceleyelim istedik. Hazırsanız başlayalım.

Fps “Frame per second” kısaca tek saniyede ekrana aktarılan kare demektir. Video özelliklerine göre saniyedeki yakalamış oldukları kare sayısı 15 Fps saniyede 15 kare yakalıyor anlamına gelir. Aslında ne kadar fazla kare yakalıyorsa o kadar sağlam ve temiz görüntü demek. Altta bulunan fotoğraftan neyi ifade ettiğini çok rahat anlayabilirsiniz.

Oyunlarda Fps Neye Göre Değişir?

Birçok element buna etki ediyor olsada başlıcaları; ekran kartı,işlemci,ram gibi bileşenlerdir. Ayrıca oyunlarda 25-30 fps altında takılma, yavaşlama, bug, donma diye şikayet ettğimiz durumlar meydana gelir. Kritik eşik 25 fps.

Alınan Fps nasıl ölçülür?

Bilgisayarınızdan aldığınız fps oranını üçüncü parti yazılım ve programlarla ölçülebilmektedir.

60 Fps Üstüne Çıkamamanın Sebebi Ne?

Monitörün yenileme hızına bağlı olarak fps belli değeri aşmakta zorlanabilir.Bu sorunu aşmak için ekran kartı veya oyunlardaki Vsync seçeneğini kapatmak gerekir.

50-60 Fps Arasında Fark Var Mı?

Malesef insan gözü 50 ile 60 fps arasındaki farkı algılamaz. 30 fps üstü oyunlarda akıcı görüntü için en ideal orandır.

Ayrıca sinama filmlerindeki Standart Fps oranı 24 karedir. Zaten daha yukarıdaki değerlerin  gözlerin algılamasının zor olacağından kullanışlı olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder