5 Aralık 2017 Salı

Seocu »

SEO İngilizce olarak, “Search Engine Optimization “ kelimelerinin ilk harfleri kullanılarak oluşturulmuştur. Türkçe olarak anlamı ise, “Arama Motoru Optimizasyonu” dur. Arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları kapsamaktadır. SEO sektöründeki hızlı gelişme ve artan talep doğrultusunda, SEO uzamanı ve SEO firma sayısı artsa da, yapılacak çalışmalar için gerekli olan bilgi, deneyim ve uzmanlık bu süre içersinde yeterli düzeye gelememektedir. SEOcu, arama motorlarında iyileştirme çalışmaları için, gerekecek tüm analiz, değerlendirme, uygulama, takip ve raporlama periyotlarının tamamına hâkim olarak bu çalışmaların eksiksiz yürütülmesini sağlayacak olan kişidir.

SEOcunun, bilgi ve çalışma alanı sadece bunlarla sınırlı kalmamalıdır. Sektörün gelişim süreci, rakiplerin çalışmalarını analiz etmek, siteye yapılabilecek olası anti SEO girişimleri konusunda tedbir almak ve bu yöndeki çalışmaları durdurmak da SEO uzmanı görevleri arasına girmektedir. Öncelikli olarak, hangi siteyi hangi kelimelerde üst sıralara taşıması gerektiğini analiz eder. Sitenin ara yüzünde bulunan, kullanıcı dostu olmayan kodlama hatalarını ve SEOya uygun olmayan kısımları belirler. Bu yüzden SEO uzmanın az da olsa kodlama bilgisinin olması kendisi için bir fayda teşkil eder.

SEOcular, kullanıcı davranışları hakkındaki bilgileri derleyerek web sitelerinde yaptıkları iyileşmeler sayesinde ziyaretçilerine benzersiz deneyimler sunmayı hedeflemektedirler. Ziyaretçiler aradıkları bilgiye daha çabuk daha kolay ulaşabileceklerdir. SEO uzmanı olmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey, arama motorlarını sıkı bir şekilde takip etmek olacaktır.

SEO Hocası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder