28 Kasım 2017 Salı

Google News Tasarımını Yeniledi



“Google Haberler” artık çok daha net bir görünüme sahip, ayrıca yeni özellikler de eklendi. Böylece çok daha “erişilebilir” bir nitelik kazandı.
Yeni tasarımın kullanımı çok daha kolay, göze hitap ediyor ve daha fazla içerik ve kontekst sunuyor.


Google Haberler şu an 15 yaşında. Bu süreçte görünümünde birkaç değişim daha yaşamıştı.
Geniş kapsamlı bir güncelleme en son 2010’da yapılmıştı.

Yeni tasarımın temel hedefleri; görünüm ve içerik derinliğini artırırken, bir yandan da kullanımının daha kolay olması. Google News, Ürün Yöneticisi Anand Paka, konuyla ilgili şöyle söylüyor: “Yeni tasarımın temel hedefi, kullanıcılara daha kaliteli bir gazetecilik hizmeti sunmak ve “Google News” u, herkes için çok daha “erişilebilir” kılmak.”

Paka’nın yaptığı açıklamalara göre “Google Haberler” içerdiği kontekstleri de artırdı. Yani artık, içerdiği bilgi hem daha fazla hem de çeşitliliği artmış durumda. Bu da demek oluyor ki, “Google Haberler” artık hem kullanımı daha kolay, hem de içerdiği bilgi açısından çok daha zengin.
Benzer haber ürünlerine baktığımızda “Apple News” oldukça güçlü, diğer taraftan “Facebook News Feed” birçok kullanıcı için öncelikli bir yere sahip. “Google Haberler” yeni tasarımıyla birlikte; öncelikli olarak önemli haberlere ve haber başlıklarına odaklanan geleneksel kullanıcıları hedeflemiş gibi görünüyor.
Google, değişimin birkaç gün içerisinde hayata geçeceğini duyurmuştu ve dediğini de yaptı. Şu an “Google Haberler” e girdiğinizde masa üstü için yeni versiyonu aktif durumda.

Seocu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder